Keresőoptimalizálás angolul

keresőoptimalizálás angolul

Keresőoptimalizálás angolul – hogyan mondják a keresőoptimalizálást angolul, mik a leggyakoribb angol kifejezések a kersőoptimalizálásban, amikkel akár magyar nyelvű cikkekben is találkozhatsz?

 

Keresőoptimalizálás angolul

 

Keresőoptimalizálás angolul: Search Engine Optimization.

(ejtsd szörcs-endzsin-optimizésön)

Ez szó szerinti fordításban keresőmotor optimalizálást jelent.

 

Mivel a Search Engine Optimization elég hosszú kifejezés, ezért leginkább a SEO rövidítést használják angol nyelveterületen. Magyarul is elég elterjedt a SEO kifejezés használata. Magyarul a SEO-t seónak vagy szeónak szokták ejteni, de az angolok betűzik, mint a legtöbb mozaikszót, azaz úgy ejtik hogy esz-í-o.

 

És hogy mi az a keresőoptimalizálás?

A keresőoptimalizálás röviden azon cselekedetek összessége, amelyeket abból a célból teszünk, hogy a weboldal minél jobb helyen szerepeljen az internetes keresők (Google) találati listájában az organikus találatok között (azaz nem a fizetett hirdetések között), és minél több látogató kattintson a honlapra.

 

A SEO rövidítésnek a keresőoptimalizáláson kívül van egy másik jelentése is, Search Engine Optimizer, azaz keresőoptimalizáló szakember, keresőoptimalizálás szakértő.

 

További gyakori kifejezések a keresőoptimalizálásról angolul:

 

Weboldalon belüli keresőoptimalizálás angolul: On-Site SEO / On-Page SEO

Ez azon keresőoptimalizálási tevékenységeket jelenti, amiket az adott honlapon belül végzünk el, mint például a honlapon lévő szövegek, képek keresőoptimalizálása, a menüszerkezet, belső linkek kialakítása.

 

Weboldalon kívüli keresőoptimalizálás angolul: Off-Site SEO / Off-Page SEO

Az Off Site SEO a honlapon kívüli keresőoptimalizálási tevékenységeket foglalja magába, mint például a linképítés.

 

Keresési eredmények listája angolul: Search Engine Results Pages (SERP)

Ha rákeresel valamire az interneten, a találatokat, amit az adott internetes kereső  (Google, Yahoo, Bing) kiad, nevezik SERP-nek. A SERP tartalmaz fizetett hirdetéseket, és természetes találatokat is.

 

Keresőbarát angolul – SEO Friendly

Keresőbarát weboldal, keresőbarát URL, keresőbarát webdesign és még lehetne folytatni a sort. Ha figyelembe vették a keresőoptimalizálási szempontokat a weboldal, URL stb. készítésénél, akkor szokták a SEO Friendly kifejezést használni.

 

Keresőoptimalizáló eszközök angolul – SEO Tools

A keresőoptimalizálásban használt eszközöket SEO Tools-nak nevezik.

 

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük