14 + 1 kulcsszó kutató eszköz

kulcsszo-kutato-eszkozok

Nagyon sok kulcsszó kutató, elemző szoftver létezik. A legtöbb fizetős, de sok ingyenesen használhatót is lehet találni kitartó keresés után. Vannak olyanok, ahol ingyenesen csak egy részét lehet kipróbálni és igazából nem ad többet, mint az ingyenesen használható Google Kulcsszó tervező.

Olyanokból meg végképp kevés van, amik magyar nyelven is mutatnak eredményt és használható mennyiséget produkálnak. Sajnos gyakran csak egy ingyenes trial verziót engednek 30 vagy 14 napig. Ezeket kihagytam a felsorolásból, mert olyanokat szerettem volna bemutatni, amit bármikor megnyithatsz és használhatod.

Tehát a cikkben található kulcsszó kutató eszközök ingyenesen használhatóak és hozzáadhatnak egy kis pluszt a Kulcsszó tervezőhöz. Vannak köztük olyanok, amik csak angol és olyanok is, amik angol és magyar nyelven használhatóak.
Ebben a videóban bemutatok 5 eszközt a listából…

Kulcsszó kutató eszközök

1, Google Kulcsszó tervező

A Google Kulcsszó tervezőjét nem kell bemutatni és ennek a cikknek nem is célja bemutatni. A legalapvetőbb kulcsszó kutató eszköz. Ezzel érdemes kezdeni és ha már elég adatunk van, akkor ki lehet bővíteni más eszközökkel is. Csak egy gmail fiókra van szükség és használható is. A pontosabb adatokért cserébe érdemes pár száz forintos Google Ads kampányt elindítani, de az ingyenes adatokkal is lehet boldogulni alap szinten.

https://ads.google.com/intl/hu_hu/home/tools/keyword-planner/

2, Keywordtool.io

Az egyik legjobb ingyenes eszköz. Elég sok találatot mutat és főleg a long tail kulcsszavak között találhatsz használhatóakat.

Be tudod állítani a magyar nyelvet, le tudod tölteni excel táblázatba a számodra értékes kulcsszavakat. Nagyon egyszerű a használata, többet nem is érdemes róla beszélni. Inkább próbáld ki!

keywordtool-io

https://keywordtool.io/

 

3, Answerthepublic.com

Az answerthepublic magyar nyelven nem elérhető, de az angol verzió annyi lehetőséget ad, amiért érdemes használni és lefordítani magyarra. Ez csak long tail kulcsszavakat mutat, sőt! Inkább teljes mondatokat, amikből aztán szuper jó blog bejegyzéseket lehet írni. Minden olyan kérdést megmutat, amit azzal a kulcsszóval kapcsolatban kérdezhettek.

Ezt a listát is le lehet tölteni excel táblázatba és kielemezni.

https://answerthepublic.com/

 

4, Soovle.com

Nem mutat túl sok találatot, de az az előnye, hogy sok más kereső találatát is láthatod egyszerre és össze tudod őket hasonlítani. A Google, a Yahoo, a Youtube, a Wikipédia, a Bing is szerepel köztük. Magyar szavakat nem igazán érdemes beírni, mert a legtöbb találat használhatatlan lesz.

https://soovle.com/

 

5, LSIgraph.com

Magyarul is használható, de túl sok találatot nem mutat. Inkább kiegészítésnek, megerősítésnek érdemes használni.

https://lsigraph.com/

 

6, Ubersuggest

Neil Patel SEO eszköze, ami egy viszonylag hosszabb listát ad a releváns kulcsszavakról és az első 10 helyezettet is bemutatja az adott kulcsszóra. Magyarul is használható és letölthető a lista excel táblába.

ubersuggest

https://neilpatel.com/ubersuggest/

Ha szeretnél néhány jól használható ötletet SEO témában, akkor ajánlom a Keresőoptimalizálás tippek című cikket is!

7, Faqfox

Csak angolul működik, de meg tudod nézni, hogy egy adott weboldalon adott kulcsszóra, mely tartalmak a legrelevánsabbak.

https://www.webfx.com/seo-tools/faqfox/

 

8, Keyword Revealer

Az ingyenes eszközökhöz képest elég sokat tud. Ingyenes regisztráció után használható is. Ingyenesen naponta 3 keresést lehet végezni.

Magyar nyelven is működik és nem csak kulcsszó kutatással kapcsolatos adatokat, hanem annál többet is mutat. Bármelyik kulcsszóról részletes elemzést készít, amiben az első 10 helyezettet is elemzi. Mutatja a PA, DA értéküket, Moz értéküket és közösségi média szereplésüket.

Az adott kulcsszó trendjét is mutatja 2004-től visszamenőleg.

Nagyjából ugyanazokat a kulcsszavakat mutatja, mint a Google Kulcsszó tervező.

Keywordrevealer

https://www.keywordrevealer.com/

 

9, Cognitiveseo

Magyar nyelven nem működik és az angol is eléggé korlátozott. Csak a kulcsszó listát tudjuk ingyenes verzióban megnézni.

https://cognitiveseo.com/keyword-tool/

 

10, Keyword tool dominator

Csak angol nyelven működik, de nem kell hozzá regisztráció. A kulcsszó listát mutatja csak, de azt le is lehet tölteni.

https://www.keywordtooldominator.com/k/google-autocomplete-keyword-tool

 

11, Keywords Everywhere

Egy Google Chrome és Firefox bővítmény, amihez csak egy ingyenes regisztráció kell és bármikor, bármilyen keresésnél kilistázza a javasolt kulcsszavakat.

Egy-egy weboldalt is lehet külön elemeztetni vele, de én ennek sok jelentőségét nem láttam. Inkább a Google keresések esetében kiadott listát lehet használni. Magyar nyelven is működik.

keywords-everywhere

https://keywordseverywhere.com/

 

12, Serpstat.com

Magyar nyelven is működik és az ingyenes verzió is elég sok adatot mutat. Nem csak kulcsszó kutatásra, hanem versenytárs elemzésre is lehet használni. Elemzi az adott weboldal versenytársait is.

https://serpstat.com/

 

13, SEOchat.com

Ingyenes SEO eszközök gyűjteménye. Magyar nyelven is keres, bár az ékezetes betűket nem tudja jól kiírni. Plusz infókat adhat.

http://tools.seochat.com/tools/related-keywords-tool/

 

14, Search Latte

Ha kíváncsi vagy különböző nyelveken és különböző országokban a Google találati listájára egy-egy kulcsszó esetében, akkor itt is rákereshetsz bármire. Ugyanúgy a Google-re irányít át, de talán innen könnyebb beállítani a nyelvet és az országot.

http://searchlatte.com/

 

+ 1 Buzzsumo

A Buzzsumo kakukktojás ebben a listában, mert nem kifejezetten kulcsszavakat mutat, hanem egy adott téma vagy kulcsszó esetében melyek voltak a legtöbb közösségi média aktivitást produkáló weboldalak és mik voltak azok a tartalmak. Tehát tudni fogod, hogy milyen tartalommal értek el jó eredményeket más weboldalak. Így te is hasonlót készíthetsz.

https://buzzsumo.com/

 

Ha érdekel a kulcsszó kutatás, akkor részletes cikket olvashatsz a Kulcsszó kutatás – A sikeres weboldal titka című cikkben!


Névjegy: Ferge Balázs

Ferge Balázs, SEO tanácsadó vagyok. Weboldalaknak, webáruházaknak végzek keresőoptimalizálást akár havidíjas, akár egyszeri átfogó elemzéssel. Ezen felül minden online marketing eszközt felhasználok egy weboldal sikerének növelésére. Személyre szabott SEO az Ön cégének sikeréért!

Megjegyzés hozzáfűzése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük