Varga Éva – Keresőoptimalizálás szakértő


Varga Éva - keresőoptimalizálás specialista
Varga Éva keresőoptimalizálás specialista, seo mester

Mit csinál egy keresőoptimalizálás szakértő?

Ingyen (hirdetés nélkül) szerez látogatókat a keresőből.

Hogy ez pontosan mit is jelent?

Biztosan Te is keresel többször is a Google-ben, és valószínüleg Te sem nézed meg a 2. oldal találatait. Ebből következik, hogy cégként, ha terméket, vagy szolgáltatást árulsz, akkor számodra a cél a Google 1. oldala.

Pont ezt csinálja egy seo szakértő, a tudásával a honlapodat optimalizálja. Teszi ezt annak megfelelően, hogy azokra a kulcsszavakra, amelyekkel pénzt csinálsz (értsd: terméked, szolgáltatásod neve) minél előrébb jelenj meg a keresőben. Ez jól hangzik, nem?

Ehhez azonban tudni kell, hogy ez nem egy hókusz-pókusz, hanem egy átgondolt, összetett stratégia szükséges. Ezt pedig csak szaktudással lehet elérni.

Hogyan dolgozik egy keresőptimalizálás specialista?

A keresőoptimalizálás szakértő többféleképp is dolgozhat. A legjellemzőbb módja ennek az egyszeri seo audit, majd az azt követő havidíjas keresőoptimalizálás.

Az egyszeri seo audit során felméri a hiányosságokat, és elkészíti a stratégiát a weboldaladra vonatkozóan.

Ezt követően havidíjas keresőoptimalizálás során hónapról hónapra elvégzi számodra azokat a feladatokat, amelyeket a stratégia során kijelölteket.

Fontos megjegyezni, hogy a seo sosem egy egyszeri feladat, és folyamatos, kitartó munkát igényel.

A keresőoptimalizálás árak is ennek megfelelően alakulnak, de arról egy másik cikkben már írtam.

Hogyan lettem keresőoptimalizálás szakértő?

Közel 20 éve vállalatokkal dolgozom, kezdetben egy bankban dolgoztam vállalati hitelezőként, majd egyéni vállalkozóként segítettem a cégek értékesítését online.

Azt azonban felismertem, hogy ahhoz, hogy minél jobb eredményeket érjen el egy cég online, elengedhetetlen a keresőoptimalizálás. Így utánajártam, mit és hol lehet tanulni a témában. Először elmentem Szilágyi Balázs 4 napos seo képzésére. Rájöttem, ennél többet akarok, és jobban elmélyedni a témában. A következő lépés tehát egy teljes átfogó közel 1 éves seo mesterképzés volt. Ennek itt is az eredménye.

seo mester Varga Éva
SEO mestervizsga eredménye

Online marketingesként hasznosnak tartom, hogy egy weboldal minél jobb helyezést érjen el a keresőben. Ezzel ki tudjuk jobban használni a Google hirdetések (Google Ads) erejét is. Azt figyeltem meg több projektemnél is, hogy azok a honlapok, melyek megfelelően optimalizálva vannak, azaz a Google 1. oldalán jönnek, azok lényegesen alacsonyabb áron tudnak hirdetni. Nem hiába, hiszen a Google nézi a relevanciát. Minél relevánsabb egy tartalom, annál előkelőbb helyet foglal el a rangsorban, és annál jobb pozíciót ér el a hirdetési licit során is a versenytársaihoz képest.

Ha számodra is fontos, hogy minél több eredményt érj el online, akkor keress meg! Kattints a lenti gombra, és küldj e-mailt!

További információkat rólam a következő videóban találsz.